Előfizetői tartalom

Háború Ukrajnában - Sokat bukhat az OTP

Erős politikai támogatottságú kormány megalakulása, 10-nél nem gyengébb hrivnya/dollár árfolyam, stabilizálódó gazdaság - ezt az alapforgatókönyvet vázolta fel az OTP menedzsmentje március eleji prezentációjában. Alig 2 hónap leforgása alatt azonban sok minden megváltozott, nem nehéz belátni, hogy nagyon nem ebbe az irányba mennek a dolgok Ukrajnában: a hrivnya/dollár árfolyam azért "csak" 11,5 mert az ukrán jegybank durva kamatemeléseket hajtott végre, az ország közel a szétszakadáshoz és éppen háborúba sodródik Oroszországgal. Az alábbiakban azt elemezzük, mi történhet az OTP ukrán leánybankjával.

Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese és Becsei András, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója is panelbeszélgetőként vesz részt a Portfolio.hu Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Az alábbiakban 2 forgatókönyvet vázolunk fel: az első egy valószínű szcenárió, amiben a bank továbbra is működőképes marad, de az elhúzódó háborús események...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés