Előfizetői tartalom

Becsapósak lehetnek a drága alapok, érdemes kutakodni!

Portfolio
Az általános vélekedés az, hogy egy részvényalap akkor tudja felülteljesíteni a széles piacot, minél inkább eltér a referenciaindexétől, egy friss tanulmány szerint viszont más indokokkal is magyarázhatók a jó teljesítmények. Például az alapkezelők csak úgy tudnak aktív portfólió-kitettséget felépíteni, ha a kisebb kapitalizációjú cégek irányába nyitnak, ezek viszont hajlamosak felülteljesíteni a piacot. Befektetői szempontból érdekes jelenség, hogy a nagyobb veszteségek elkerülése végett a portfólió-menedzserek nagyon gyakran a benchmarkhoz megszólalásig hasonlító portfóliót alakítanak ki. Ez azért jelenthet problémát, mert a passzív alapokhoz képest az alapok magasabb költség mellett működnek, miközben a hozamaik nem lesznek szignifikánsan jobbak. Pontosan ezért érdemes szelektálni - írja a Financial Times.

Neves külföldi szakértők is elmondják véleményüket a befektetési lehetőségekről a Portfolio.hu vagyonkezelési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Felértékelődőben az aktív vagyonkezelés Az alacsony kamatkörnyezetben a befektetési alapok közkedvelt termékké váltak a lakossági ügyfélkörben, míg a válság után a kötvényalapok voltak a legnagyobb nyertesei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés