Előfizetői tartalom

Sokkoló veszteségek az UniCreditnél (2.)

Portfolio
Nagyon nagy, 15 milliárd eurós veszteséget ért el a negyedik negyedévben az UniCredit. Az olasz bankcsoport eredményét hatalmas goodwill- és hitel-leírások rontották. A gyorsjelentésre a mélybe rántották a társaság részvényárfolyamát, ám gyorsan vissza is kapaszkodott a pozitív (+6%!) tartományba. Fontosabb részletek: Az olasz bankcsoport felkészült az európai eszközminőségi felülvizsgálatokra e radikális lépésekkel. A bank hitelezési céltartalékai az év egészében 13,7 milliárd euróra rúgtak, ebből 9,3 milliárd eurót a negyedik negyedév hozott. Utóbbit az elemzők 4 milliárd euróra várták. 8 milliárd eurós (!) goodwill-leírást hajtott végre a bank: Olaszországban, Ausztriában, Kelet- és Közép-Európában nem maradt goodwill. 1,2 milliárd eurónyi pozitív hatást okozott az olasz jegybankban lévő részesedés átértékelődése. Az ukrán leánybankot értékesítené a társaság.

Hatalmas veszteségről adott számot az Unicredit a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan. Az olasz bank közel 15 milliárd eurós veszteségét azonban elsősorban nem az alaptevékenységében bekövetkezett negatív változások, hanem egyszeri tételek okozták. A pénzintézet nettó díj- és jutalékbevétele, valamint kamatbevétele éves alapon csak kis mértékben csökkent. A bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés