Előfizetői tartalom

Bankrohamtól tartanak az ukránok - Befagyaszthatják a számlákat

Portfolio
Ukrajna most azt mérlegeli, hogy felfüggesztik a készpénzes kifizetéseket a bankoknál, miután a betétek 7 százalékát felvették az ügyfelek a múlt heti véres összecsapások alatt - számol be a Bloomberg. A lépéssel a pénzintézetek csődjét előzhetnék meg. Az is kiderült, az ukrán jegybanki tartalékok 15 milliárd dollárra csökkentek a január végi 17,8 milliárdról.

Február 18 és 20-a között összesen 30 milliárd hrivnyányi (3,1 milliárd dollárnyi) készpénzt vettek fel az ügyfelek a bankoktól - közölte a két napja kinevezett ukrán jegybankelnök, Stepan Kubiv egy interjú során. A jegybankelnök szerint körülbelül 430 milliárd hrivnya értékű betét van még a bankokban. A bankroham enyhült különösen Ukrajna nyugati és középső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés