Előfizetői tartalom

Kifakadt a bankvezér - Ne riogassunk az ázsiai válsággal!

Portfolio
A szakértők megosztottak a feltörekvő piacokkal kapcsolatban, amit jól mutat az is, hogy a régió részvénypiacai évek óta nem kezdték ilyen rosszul az évet. A Goldman Sachs vezérigazgatója, Lloyd Blankfein a Bloombergnek adott interjújában mérsékelten optimistán nyilatkozott, kifejtette, hogy nem lehet az 1998-as válsággal összehasonlítást végezni, ugyanis ma már sokkal jobb formában van a régió. Ilyen módon a tőkeáramlás megfordulására is rugalmasabban tudnak reagálni. A szakember szerint érthető, hogy a befektetők aggódnak a Fed döntése és a kínai növekedési kilátások romlása miatt, ugyanakkor azt sem lehet elfelejteni, hogy a világnak nagy szüksége van a feltörekvő piacokra. Ezzel együtt érdemes óvatosnak lenni, és kivárni, mi lesz Kínával.

A feltörekvő piacokkal kapcsolatosan sok a kérdőjel, az elemzők is megosztottak, most éppen a Goldman Sachs vezetője, Lloyd Blankfein fejtette ki a véleményét a témában. A bankár szerint a feltörekvő piacok jelenleg jobb formában vannak, mint 1998-ban, amikor a devizapiaci válság gyorsan terjedt és nemzetközi beavatkozásra volt szükség. A szakember úgy vélekedik, hogy nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés