Előfizetői tartalom

Drága jogi csaták miatt szenved a Credit Suisse

Portfolio
A Credit Suisse svájci bankóriásnak nem sikerült valami fényesen az előző negyedév, a pénzintézet a várt alatti eredményt ért el. Elsősorban a szabályozókkal vívott jogi csaták csökkentették a profitot, amelyek egyrészt jelzálogfedezetű értékpapírok szabálytalan értékesítéséről, másrészt amerikaiak off-shore számláiról szólnak.

A Credit Suisse csütörtökön reggel 267 millió svájci frankos nettó eredményről adott számot a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan, ami az egy évvel ezelőtti 263 millió frankhoz képest marginális emelkedésnek felel meg. Az eredmény jóval alacsonyabb lett, mint az elemzők által várt 448 millió frank, ami elsősorban a bank magas jogi költségeivel magyarázható. A Credit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés