Előfizetői tartalom

Nehezebben megy a Merrill felvásárlása

Portfolio
A svájci privátbanki óriás, a Julius Baer még 2012 nyarán indította el a Merrill Lynch Amerikán kívüli vagyonkezelési üzletágainak felvásárlását, a tervekhez képest azonban nagyobb volt a lemorzsolódás az ügyfélvagyonokban. Mivel vélhetően a végső szám a tervezett sáv alsó határához (63 milliárd svájci frankhoz) lesz közel, a tranzakció is kevesebbe kerülhet a bank számára. A várakozásoktól elmaradó vagyonnövekedés visszaköszönt a privátbank profitabilitásában is, egyszeri tételek nélkül tavaly 480 millió frankos profitot értek el, míg az elemzői konszenzus 495 millió volt - írja a Reuters.

Az amerikai hatóságok vizsgálata alá vont tőzsdén is forgó svájci privátbank, a Julius Baer 2012. augusztusában megegyezésre jutott arról, hogy felvásárolja a Merrill Lynch Amerikán kívüli vagyonkezelési üzletágát. Az akvizíció nagyon jó lehetőséget teremtett a növekedésre, a felvásárlási árnak volt egy mozgó része, amely attól vált függővé, hogy pontosan miként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés