Előfizetői tartalom

Bankhitel helyett ma már a kötvényekre esküsznek a cégek

Portfolio
Tavaly a statisztikák alapján rendkívüli évet tudhatott maga mögött a spanyol vállalati kötvénypiac, a javuló gazdasági kilátások, az erőteljes hozamcsökkenés biztosította nyereség és a befektetők hozamvadászata miatt tömegesen léptek a cégek erre a piacra. Szakértők szerint korábban a társaságok nagyobb mértékben támaszkodtak bankhitelre, amely most megváltozott, és egyre több cég jelenhet meg kötvénnyel. Ma már a lehetőségek a befektetők számára korlátozottak, viszont kellő óvatossággal eljárva még ki lehet fogni jó papírokat - írja a Financial Times.

Évek óta nem látott szintre emelkedett 2013-ban a vállalaki kötvénykibocsátás nagysága a spanyol cégeknél a Dealogic adatai szerint. Amennyiben a pénzügyi szektort nem számítjuk, akkor helyi cégek összességében 24,7 milliárd euró értékben bocsátottak ki kötvényeket, ami a legmagasabb a 2009-es csúcs óta. A Hermes Fund Managers szakértője szerint három fő tényező okozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés