Előfizetői tartalom

Itt a fontos javaslat az európai bankóriásokról

Portfolio
Az Európai Bizottság hivatalosan is előterjesztette a rendszerkockázatot jelentően nagy bankokról szóló javaslatot - olvasható az bizottság közleményében. A 30 milliárd eurónál több eszközzel, és a 70 milliárd eurónál több kereskedési célú eszközzel rendelkező bankoknál megtilthatják a saját számlás kereskedést, a felügyeletet ellátó szabályozók akár fel is darabolhatják őket.

Az Európai Bizottság a mai napon előterjesztette azt a javaslatot, "amelynek segítségével megakadályozható, hogy a legnagyobb és legösszetettebb bankok kockázatos saját számlás kereskedést folytassanak" - írják közleményükben. Az új szabályok értelmében a felügyeletet ellátó szabályozók a bankok kockázatos tevékenységének leválasztását is előírhatják, ha ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés