Előfizetői tartalom

Zimankó vár az orosz kötvénypiacra

Portfolio
Az orosz államkötvények piacának megnyitása a külföldiek előtt 2013-ban jótékony hatással járt, a kereslet szépen emelkedett, hasonló felfutásra azonban nem lehet számítani a vállalati kötvénypiacon. Elvileg január végétől már nem kellene helyi brókercég közreműködése rubel kötvények vásárlásához, mert az Euroclear rendszerén keresztül ezt már meg lehetne tenni. Sajnos nagyon sok más tényező van, amely fagyos hónapokat jelez előre a kötvénypiacon. A befektetők most inkább kockázatkerülők és a vállalati kötvényeket Oroszországban nem keresik, a helyi nyugdíjalapok ráadásul eladóként lesznek jelen 2014-ben, ráadásul a helyi kötvények alacsonyabb hozamon forognak mint a rubel eurókötvények - írja a Bloomberg.

A külföldi befektetők számára egészen tavalyig az átlagosnál nehezebb volt egy rubelben denominált kötvényt megvásárolni, 2013-ban azonban a kormány döntése értelmében megnyitották a piacot és például külföldi alapok számára elérhetők lettek az államkötvények. A helyi államkötvények iránti fokozott kereslet komoly ralit indított el a piacon, ez a jótékony hatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés