Előfizetői tartalom

Rejtett lehetőségek a kötvénypiacon

Portfolio
Az elmúlt években a vállalatok nagyon aktívak voltak a kötvénypiacon, amelyhez támogatást adott a Fed monetáris politikája és a fokozott befektetői érdeklődés is. A csökkenő hozamfelárak és a megnövekvő kereslet miatt a vállalatok kedvező feltételek mellett tudták meghosszabbítani a lejáró hiteleiket. Részben ezért 2014-ben 30%-kal alacsonyabb lesz a lejáró adósság az amerikai cégeknél, mint 2012-ben. Az amerikai piacon a vállalati kötvények esetében a hozamfelár a 10 éves államkötvényhez képest 200 bázispont alá csökkent, a Bloomberg összesítése szerint a 427 milliárd dolláros lejárat közel fele olyan nagy cégekhez kötődik majd, mint a General Electric, a JP Morgan vagy éppen a Procter & Gamble.

Az amerikai vállalati hitelpiac a 2014-es évben is sok érdekességet tartogat, 2013-hoz képest 5%-kal kisebb összeg, összesen 427 milliárd dollárnyi adósság jár le a Bloomberg adatai alapján. A legnagyobb lejárat a General Electrichez köthető, a társaságnál összességében 35,2 milliárd dollárnyi adósság jár le ebben az évben, a céget olyan pénzügyi nagyágyúk követik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés