Előfizetői tartalom

Folytatja a visszavonulást a Citi a magántőke piacról

Portfolio
A Citigroup az elmúlt időszakban a magántőke társaságokban való részesedésének eladása mellett döntött, ezzel akar ugyanis a bank megfelelni az új jogszabályi feltételeknek. Piaci információk szerint azonban itt nem állnak meg, nagyon valószínű, hogy több magántőke alapban lévő részesedésüket is értékesítik 1 milliárd dollár összértékben - írja a Bloomberg.

A jogszabályoknak való megfelelés miatt több bank is a kockázatos kitettségének a csökkentésébe kezdett, a Citigroup például az utóbbi hónapokban több magántőke üzletágát is értékesítette. A friss hírek szerint azonban ez csak az első lépés volt, a már eladott cégek által kezelt alapokból is kivonná a tőkéjét a bankóriás. A Bloombergnek nyilatkozó források szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés