Előfizetői tartalom

Fontos változásokat hozott az új év a Növekedési Hitelprogramban

Portfolio
Őstermelők és családi gazdálkodók is igénybe vehetik a Növekedési Hitelprogramot - egyértelműsítette az MNB. Január 1-jén konkrét változások is érvénybe léptek: a felvehető összeg maximuma 3 milliárdról 10 milliárdra emelkedett, nyújtható beruházási hitel üzleti célú ingatlan bérbeadási céllal történő építésére is. Beruházási célú hitel esetén a vásárolt eszköz (pl. ingatlan) cégcsoporton belül bérbe adható vagy üzemeltetésre átengedhető, továbbértékesítési céllal történő ingatlanépítésre pedig továbbra is forgóeszközhitel vehető igénybe. A lízingcégek is örülhetnek: az NHP keretében a jövőben a pénzkölcsönt és a pénzügyi lízinget pénzügyi vállalkozás is nyújthatja.

Az MNB közleménye így fogalmaz: "A Növekedési Hitelprogram (NHP) második szakaszának minél hatékonyabb kihasználása érdekében - a beérkezett vállalkozói és hitelintézeti szakértői véleményeket figyelembe véve - a Monetáris Tanács 2013. december 2-án a program feltételeinek finomhangolásáról, a finanszírozási lehetőségek bővítéséről döntött, amit az üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés