Előfizetői tartalom

Rejtély: elkeserítő hozam mellett is ez a befektetők kedvence

Portfolio
A legújabb elemzések szerint a 2013-as esztendő sem kerül be a hedge fundok aranykönyvébe, átlagosan "csak" 8,2%-ot hoztak a szereplők, miközben a globális részvénypiacok 21%-ot emelkedtek. Rövid távon belefér az alulteljesítés, azonban iparági adatok bizonyítják, hogy a fedezeti alapok 3-5 éves időtávon is lemaradónak bizonyultak. Ez azonban mit sem számít az alacsony kamatkörnyezetben, az intézményi befektetők folyamatosan veszik az alapokat, csak ebben az évben 71 milliárd dollárt helyeztek el, ami a 2012-es érték duplája - írja a Reuters.

A friss statisztikák alapján a 2013-as esztendő sem a fedezeti alapok éve volt, annak ellenére, hogy a hedge fund szektor befektetési lehetőségei szinte korlátlanok, a válságot követően a szereplők nem tudtak magukhoz térni igazán. Iparági becslések szerint a fedezeti alapok átlagosan 8,2%-ot hoztak 2013-ban, ami az utóbbi három év legjobb teljesítménye, azonban jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés