Előfizetői tartalom

Fitch: stabil, de komor a közép európai bankok jövő évi kilátása

MTI
"Stabil, de komor" a közép-európai EU-gazdaságok bankrendszereinek kilátása, tekintettel a térség gazdaságainak továbbra is meglehetősen "ingatag" kilábalási folyamatára, és az egyes gyengébb piacokon változatlanul fennálló eszközminőségi problémákra - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó szektorelemzésében.

A nemzetközi hitelminősítő a magyar, a szlovák, a cseh, a lengyel, a szlovén, a bolgár, a román és a horvát bankrendszerek állapotát összegző tanulmányában a magyar és a román bankrendszer kilátását jelöli negatívnak "a kockázatok negatív irányba billenő egyenlegére" hivatkozva. A többi vizsgált térségi bankszektor kilátása stabil a ház listáján. A 19 oldalas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés