Előfizetői tartalom

Forradalmi újítás: magyar cég irányíthatja a világ autósait

Szabics András Zsolt
Közvetlenül a válság kitörését megelőzően végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően ma már piacvezetőnek számít az NNG az autóiparban a navigációs rendszerek esetében, a legnagyobb autógyártók többségével szerződésük is van. Az elmúlt két évben sem álltak meg az elkezdett úton, ma már elérhető okotelefonokra egy alkalmazásuk, amely azonnal szinkronizálja magát az autóba épített rendszerrel, miközben kifejlesztettek egy olyan rendszert, amely a különböző, más-más cég által fejlesztett elemeket, mint például a navigációt, rádiót, CD-t vagy éppen a bluetooth-t integrálja - mondta el David Wiernik, az NNG elnöke. A szakember nagy utat járt be mire az NNG-nél kötött ki, véleménye szerint óriási lehetőséget tartogat Magyarország, főleg a technológiai iparágban, még akkor is, ha a gazdasági kilátások nem túl fényesek.

Portfolio.hu: Mondana néhány szót az NNG-t megelőző időszakról? David Wiernik: Meglehetősen nagy utat jártam be, mire elérkeztem az NNG-hez. A kezdetekre kitérve, az egyetemi éveim alatt többek között műszaki tudományokat, közgazdaságtant, szociológiát és vállalatvezetést is tanultam. A pályafutásom során nagyon sok szakmát próbáltam ki, például voltam hajókapitány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés