Előfizetői tartalom

Új piacvezető Japánban - 16 éve nem volt példa erre

Portfolio
A Nomura 2007 után először vesztette el a japán M&A piacon az első helyet, a friss statisztikák szerint a Morgan Stanley tudott az élre kerülni, mivel a legnagyobb tranzakciókban ők tudtak ott lenni tanácsadóként. Az amerikai bankóriás több éve dolgozik közösen Japán legnagyobb bankjával, az együttműködés pedig úgy látszik nagyon kifizetődő lett. Érdemes azonban azt is létni, hogy a japán M&A piac a 2012-es boom után most leszállóágban van, 2012-höz képest fele akkora értékben hajtottak most végre felvásárlásokat - írja a Bloomberg.

A friss statisztikák szerint a Morgan Stanley első helyre tudott ugrani a japán M&A piacon, amire utoljára 1997-ben volt példa, a hírek szerint nagyon kifizetődött, hogy 3 éve japán legnagyobb bankjával közös úton járnak. A Mitsubishi UFJ-vel közösen felállított tanácsadó cégük hatására a Morgan Stanley ebben az évben 41 felvásárlásban vett részt, a Bloomberg adatai alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés