Előfizetői tartalom

Tűkön ülnek a befektetők - A részvényeké a jövő!

Szabics András Zsolt
A nagy amerikai részvénypiaci menetelés ellenére még mindig van potenciál a tengerentúli tőzsdéken, értékeltség alapján jó lehetőségeket találhatunk, bár aki az első beszálláson gondolkozik, annak érdemes várnia. A Fidelity szakértője szerint az egészségügyi-, a fogyasztási- és a technológiai szektorban vannak ígéretes cégek, manapság pedig érdemes a kisebb társaságok háza táján is körbenézni, ha igazán nagy fogásra vágyunk. Jövőre nagyobb meglepetések nélkül folytatódhat a rali, a gazdasági kilátások Amerikában jók, a Fed kötvényvásárlási programjának kivezetése is kellően lassú lesz ahhoz, hogy ne döntsön mindent romba. Ráadásul az alacsony kamatkörnyezetben a tőkeáramlás is a részvénypiacokat támogatja, mert sokan még mindig kötvénybefektetésekben ülnek, de az ő lábuk is remeg már - mondta el Stephanie Sutton, a Fidelity amerikai részvénycsapatának befektetési vezetője.

Van még potenciál az amerikai részvényekben. Portfolio.hu: Az amerikai részvénypiac óriási ralin van túl, az S&P index is 30% feletti emelkedést mutatott. Számítottak a Fidelity Worldwide Investmentnél ilyen mértékű felfutásra? Stephanie Sutton: Már a 2013-as év kezdetén nagyon pozitívak voltunk az amerikai részvénypiacot illetően, úgy gondoltuk, hogy ha a gazdaságból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés