Előfizetői tartalom

A felét vihetik el a bankok Matolcsy újabb ingyen hitelének

Portfolio
Az MNB által tervezett 2000 milliárd forintból 800-1000 milliárd forint kelhet el a Növekedési Hitelprogram második szakaszában - vélték a jegybank szerdai konferenciájának egyik panelbeszélgetésében a bankvezetők közül ketten is. Probléma, hogy van olyan ügyfélkör, amelyet racionális banki szereplő a meglévő 2,5%-os maximális marzs mellett nem hitelezhet meg prudens módon. Elhangzott: a lakópark-építési célú projekthitelezésre és bérlakás-építésre is kiterjesztené a bankszövetség a programot, ezt azonban egyelőre kizártnak tartja az MNB, de vizsgálja a jövőbeni lehetőségét.

A Növekedési Hitelprogramról szóló banki panelbeszélgetésben Szakács Tibor, a Széchenyi Bank elnök-vezérigazgatója, Soltész Gergő, az FHB vezérigazgatója, Wolf László, az OTP vezérigazgató-helyettese, Zolnai György, a Budapest Bank első embere és Vojnits Tamás, a Takarékbank elnöke vett részt a Magyar Nemzeti Bank szerdai konferenciáján. A beszélgetést Nagy Márton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés