Előfizetői tartalom

Holland szoftvercéget vesz meg az Advent

Portfolio
Mindössze egy hónap telt el azóta, hogy a holland szoftvercég, az UNIT4 bejelentette, hogy vevőt keres, már nyélbe is ütötték az üzletet. A felhő alapú szolgáltatások piacán mozgó társaságért az Advent International jelentkezett be, a magántőke társaság részvényenként 38,75 eurót ajánlott, amelynek hatására a társaság papírjai több mint 8%-ot mentek a hétfői kereskedésben. Az advent nagyon bízik a cégben, még akkor is, ha rövid távon jelentős beruházást kell végrehajtani, ami a cég profitabilitását is átmenetileg rontja - írja a Reuters.

A világ egyik legnagyobb magántőke befektetésekre szakosodott befektetője, az Advent International hétfőn ajánlatot tett a holland UNIT4 szoftvercégre, az 1,2 milliárd eurós felvásárlási ajánlat hatására a cég részvényei 8%-nál is nagyobb mértékben emelkedtek, míg végül a záróár 38,09 euró lett. A magántőke befektető részvényenként 38,75 eurót ajánlott, ami 32%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés