Előfizetői tartalom

Ezért okozott meglepetést az OTP

Portfolio
A harmadik negyedév profitszámát jelentősen torzító ukrán goodwill leírást nem azért hajtotta végre az OTP, mert a leánybank gyengén teljesítene, hanem azért, mert az országgal kapcsolatos aggodalmak azonban fokozódnak, egy negatív szcenárió megvalósulása egyre valószínűbb, mondta el Bencsik László az OTP gyorsjelentését követő sajtótájékoztatón. Ez azonban nincsen hatással a bankcsoport tőkepozíciójára.

Goodwill-leírás Az OTP 37 milliárd forintnyi leírást hajtott végre az ukrán leánybanknál, ennek a lépésnek nem az az oka, hogy gyengén teljesítene az ukrán bank, a stratégia megvalósítását tekintve a leánybank azon a pályán van, amit a menedzsment elvár a banktól, az országgal kapcsolatos aggodalmak azonban fokozódnak, egy negatív szcenárió megvalósulása egyre valószínűbb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés