Előfizetői tartalom

Nagyot esett az UniCredit nyeresége

Portfolio
A bank által közölt 203 millió eurós elemzői konszenzust hajszálnyival meghaladva 204 millió euró lett a harmadik negyedévben az UniCredit nettó eredménye. Az olasz bankcsoport gyorsjelentésének fontosabb részletei: - A profit egy év alatt 39%-kal esett, a török biztosítási tevékenység eladása (+181 millió euró) nélkül még nagyobb esés lett volna. - A működési bevételek csaknem 9%-kal estek egy év alatt - A negyedév a vezérigazgató szerint nem csak szezonálisan volt különösen nehéz. Olaszországban alacsony a hitelkereslet és magas a kockázati költség. - A negyedik negyedévben a harmadikhoz hasonló eredményt várt a menedzsment. - A magyar operáció hagyományosan stabil, 22 millió eurós adózás előtti eredményt ért el három hónap alatt.

Gyenge harmadik negyedévet vártak az UniCredittől az elemzők, és a számításuk be is jött: a vártnak nagyjából megfelelő, 204 millió eurós nettó eredmény ért el az olasz bankcsoport, ami az idei legrosszabbul sikerülő negyedévet jelenti, és 39%-kal marad el az egy évvel korábbitól.A működési bevételek 9%-kal, a ráfordítások 3%-kal csökkentek a banknál. Előbbiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés