Előfizetői tartalom

Két alapkezelő már biztosan nagyot kaszált a Twitteren

Portfolio
Hatalmas érdeklődés övezte a Twitter elsődleges tőzsdei kibocsátását, a részvénnyel a tegnapi nap folyamán kezdtek el kereskedni, a részvények a 26 dolláros kibocsátási árhoz képest 45 dolláron állapodtak meg, vagyis az első nap 73%-ot emelkedett a papír. Az IPO-t illetően sorra jelennek meg a cikkek arról, hogy ki nyerhetett a papírral, a Reuters most azt írta meg, hogy mely alapkezelők nyerhettek nagyot a Twitter részvényekkel. A T. Rowe Price és a Morgan Stanley is hatalmas üzletet csinált, hogy egyes részvényalapjaikba vásároltak 2009-ben Twitter részvényeket, mert a papírok bekerülési ára valahol 2,7 dollár körül volt.

A mikroblogger site 2006-ban alakult, azóta több tőkebevonásra is sor került, mire oda ért volna a vállalat, hogy tőzsdére lépjen. Tipikusan az induló vagy az életpályájuk elején járó vállalkozásokba kockázati tőkések és magántőkések szállnak be, azonban az utóbbi években gyakori lett, hogy bizonyos alapkezelők befektetési alapjaikon keresztül is megpróbálkoznak ezekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés