Előfizetői tartalom

Fordulatot hozott az MNB hitelprogramja?

Portfolio
A Növekedési Hitelprogram 701 milliárd forintos első szakaszának mintegy fele teremtett ténylegesen új hitelt a gazdaságban - következtethető ki a jegybank friss adataiból. A vállalati hitelállomány ismét növekedésnek indult, hogy azonban ez tartós lesz-e, az többek között a program második szakaszán múlhat. A jegybank friss, szeptemberi adataiból az is kiderül, hogy 50%-kal több lakáshitelt vettek fel a családok, mint egy évvel korábban, köszönhetően a rekord alacsony kamatszintnek is. Egy átlagos forintbetétre ma már csak 3% körüli kamatot fizetnek a bankok, nem csoda, hogy a lakossági betétkivonás ismét gyorsult - egy év alatt 8%-kal csökkent a lakossági betétállomány.

A Növekedési Hitelprogram második szakaszáról:Kapcsolódó cikkünk2013.09.30Itt az új ingyen hitel - Mi lesz Matolcsy százmilliárdjaival?Cikkünkben az MNB bankszektorra vonatkozó friss, szeptemberi hitel- és betét statisztikáit foglaljuk össze. Folytatódott a kamatcsökkenés A folytatódó jegybanki kamatcsökkentés hatására a betéti kamatok (3%) mellett az új lakáshitelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés