FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Szakad a Royal Bank of Scotland

MTI
Több mint 5 százalékot zuhant a 81 százalékban brit állami tulajdonban levő Royal Bank of Scotland (RBS) árfolyama azt követően, hogy közzétette harmadik negyedéves számait. Ráadásul folytatódik a bank átszervezése, a brit pénzügyminisztérium szerint a bankot nem darabolják szét teljesen, de csökkentenie kell tevékenységét az Egyesült Államokban, miközben nem teljesítő hiteleit egy új, "rossz bankba" kell áthelyeznie.

Pénteki bejelentés szerint az RBS 38 milliárd fontnyi nem teljesítő hitelét egy, az RBS csoporton belül létrehozandó új bankba fogja áthelyezni. A bank elképzelése szerint a következő években e hitelek 55-70 százalékától tud így megválni, és az átszervezéssel 10-11 milliárd fontot szabadíthat fel más célokra. Az RBS arra is ígéretet tett a kormánynak, hogy felgyorsítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés