Előfizetői tartalom

Az amerikai megállapodás repítette a feltörekvő alapokat

Portfolio
A feltörekvő piaci részvényalapokba 2,6 milliárd dollár friss pénz érkezett az október 23-án zárult hét során az EPFR Global legfrissebb statisztikái szerint, ami azért is örömteli, mert ekkora összegű beáramlásra hetek óta nem volt példa. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy az amerikai pártok meg tudtak egyezni az adósságplafon megemelésének ügyében. Ráadásul több olyan tényező is van, ami optimizmusra adhat okot a feltörekvő piaci részvényalapok jövőjét illetően. A feltörekvő piaci kötvényalapok esetében sajnálatos módon ismét jelentős tőkekivonásra került sor. Ugyanakkor egyes elemzői várakozások szerint több tényező együttes hatására a jövőben ismét tőkebeáramlásoknak lehetünk szemtanúi az alapkategória esetében.

Rég látott tőkebeáramlásra került sor Az EPFR Global friss adatai szerint a feltörekvő piaci részvényalapokba az október 23-án zárult hét során 2,6 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett, ami azért is örömteli, mert ekkora tőkebeáramlásra utoljára hat héttel ezelőtt volt példa. Ennek hátterében az állt, hogy október 16-án megszületett a megegyezés az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés