Előfizetői tartalom

A Fed lehelt életet a feltörekvő kötvényalapokba

Portfolio
A feltörekvő piaci részvényalapokba 1,8 milliárd dollár friss pénz érkezett a szeptember 25-én zárult hét során az EPFR Global legfrissebb statisztikái szerint, ami egyben azt is jelentette, hogy zsinórban a harmadik hét zárult tőkebeáramlással az alapkategória esetében. Ez elsősorban a Fed szeptember 18-ai bejelentéseinek volt köszönhető, ugyanis a piaci várakozásokkal ellentétben mégsem lassították az eszközvásárlási programjukat, melynek egyértelmű nyertesei a feltörekvő piacok. Ráadásul több olyan tényező is van, ami optimizmusra adhat okot a feltörekvő piaci részvényalapok jövőjét illetően. Továbbá örömteli fordulat következett be a feltörekvő kötvényalapok esetében is, ugyanis egy 17 hétig tartó tőkekiáramlási sorozat szakadt meg, ami szintén a Fed múlt szerdai bejelentéseivel állt összefüggésben.

Az EPFR Global friss adatai szerint a feltörekvő piaci részvényalapokba a szeptember 25-én zárult hét során 1,8 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett, ami azért is örömteli, mert ez volt zsinórban a harmadik olyan hét, ami tőkebeáramlással végződött. Az, hogy a tőkebeáramlási sorozat nem szakadt meg elsősorban a Fed múlt szerdai döntésének lehetett köszönhető, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés