Előfizetői tartalom

Négymilliárd dollárral szerelné le vádlóit a JP Morgan

Portfolio
Tárgyalásokat folytat a JP Morgan az amerikai hatóságokkal arról, hogy több mint 4 milliárd dolláros büntetést fizet a jelzálogfedezetű értékpapírpiacon elkövetett szabálytalanságok miatt - írja a Financial Times bennfentesekre hivatkozva. Összesen több mint 10 milliárd dollárt követelnek egyébként a banktól hasonló ügyekben.

A bank szeretné elérni, hogy az ellene indított eljárásokat egyetlen egyezség formájában rendezzék. Ezek az állami és szövetségi szinten felmerült vádak és folyamatban lévő perek a banknak a jelzálogfedezetű értékpapírok piacán elkövetett valós vagy állítólagos szabálytalanságai miatt indultak. Többek között a New York-i főügyész, a kaliforniai és pennsylvaniai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés