Előfizetői tartalom

Csődközelben Ukrajna - Mi lesz az OTP-vel?

Portfolio
A Moody's leminősítette Ukrajnát, a legnagyobb hitelminősítő rendkívüli kockázatokat lát keleti szomszédunknál, az ország államcsőd felé halad. Nem jó hír ez az OTP részvényeseinek sem, hiszen a magyar bank 2006 óta jelen van Ukrajnában, ahol a fogyasztási hitelezésre építő orosz modell alkalmazásától pont most remélik a bevételek felfutását. Egy drasztikus hrivnya-leértékelés azonban újra veszteségeket okozhat a banknál.

Leminősítés a Moody's-tól A Moody's Ukrajna államkötvény-osztályzatát az eddigi "B3"-ról egy fokozattal "Caa1"-re rontotta, és az új osztályzatot leminősítési felülvizsgálat alá vette. A "Caa1" rendkívüli kockázatokra figyelmezteti a befektetőket. A hitelminősítő a leminősítés indokai között kiemelte, hogy Ukrajna devizatartalékai már most is nagyon alacsonyak, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés