Előfizetői tartalom

Örömteli változások tapasztalhatók a feltörekvő részvényalapok esetében

Portfolio
A feltörekvő piaci részvényalapokba 2,6 milliárd dollár friss pénz érkezett a szeptember 11-én zárult hét során az EPFR Global legfrissebb statisztikái szerint, ami egyben azt is jelentette, hogy egy öt hétig tartó tőkekivonási sorozat szakadt meg. Ráadásul több olyan tényező is van, ami optimizmusra adhat okot a feltörekvő piaci részvényalapok jövőjét illetően. Ugyanez viszont már nem mondható el a feltörekvő kötvényalapokról, melyekből a szerdán zárult hét során közel 1,1 milliárd dollár távozott ismét. Ez volt zsinórban a tizenhatodik hét a kötvényalapok esetében, amikor tőkekivonásra került sor, ráadásul a jövő sem biztató, ugyanis a fejlett kötvényhozamok megugrása továbbra sem kedvez az alapkategóriának.

Az EPFR Global friss adatai szerint a feltörekvő piaci részvényalapokba a szeptember 11-én zárult hét során 2,6 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett, ami azért is örömteli, mert ilyen mértékű beáramlásra 2013 február közepe óta nem volt példa, ráadásul ezzel egy öt hétig tartó kiáramlási sorozat szakadt meg. Azon felül, hogy ezúttal jelentős mértékű tőkebeáramlásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés