Előfizetői tartalom

Nincs többé kimagasló banki profit

Portfolio
Alacsonyabb, de fenntarthatóbb megtérüléssel működnek a jövőben a bankok - festette fel vízióját a Financial Timesnak Brady Dougan, a Credit Suisse vezérigazgatója, egyúttal ígéretet téve arra, hogy nem éri több veszteség a bankját. A Citicorp korábbi vezére szerint a sutba kell vágni a tőkearányos megtérülést mint a siker mércéjét.

A megrázkódtatásokkal teli elmúlt éveket "túlélő" kevesek közé tartozik a bankvezetők körében Brady Dougan. A Credit Suisse vezére szerint a svájci bankóriás átlag 15%-os adózás utáni tőkearányos megtérülésre vonatkozó célja sokkal megbízhatóbb, mint a válság előtti 20-30%-os célkitűzések. Reméljük, hogy megközelíti, vagy a jobb időkben el is éri a 20%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés