Előfizetői tartalom

Államosíthatják a világ legrégebbi bankját

MTI
Államosíthatják a világ legrégebbi bankjának tartott olasz Monta dei Paschi di Siena (MPS) bankot, ha nem felel meg az Európai Unió pénzügyi követelményeinek. Az unió szerint a banknak kétszer annyi tőkejuttatásra van szüksége, mint azt eredetileg tervezték. Olaszország harmadik legnagyobb bankjának 2,5 milliárd euróra van szüksége.

Az idén az MPS 4,1 milliárd euró támogatást kapott az olasz kormánytól. Az Európai Bizottság (EB) azonban nem akarja, hogy csak az adófizetők pénzén meneküljön meg a bank, ezért azt követelték, hogy a bank átalakításának keretében növelje meg a szavatoló tőkéjét. A várakozások szerint a banknak 1 milliárd eurót kellett volna összeszednie 2014-ben, de az EB 2,5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés