FONTOS Brit választás: brutálisat tarolt a Munkáspárt az exit poll szerint
 
Előfizetői tartalom

Brutális veszteség a kötvénykirálynál

Portfolio
Bill Gross számításai nem jöttek be 2013-ban, alapjával közel 4%-os veszteséget hozott össze, különösen azt követően romlott le a teljesítmény, hogy a Fed bejelentette májusban, hamarosan hozzányúl a kötvényvásárlási programhoz. Május és augusztus között összességében az alapból 26 milliárd dollárt vontak ki a befektetők, azonban az alap vagyona a veszteségekkel együtt 41 milliárddal, vagyonarányosan 14%-kal csökkent. A guru azonban nincs egyedül, az amerikai kötvényalapoknak nem megy jól, az utóbbi hónapokban rekord mértékű volt a tőkekivonás, a befektetők egyszerűen a kötvényhozam emelkedését látva inkább a kiszállás mellett döntöttek - írja a Bloomberg.

Rájár a rúd a világ legnagyobb kötvényalapját kezelő Bill Grossra, a Morningstar adatai alapján az elmúlt négy hónapban a Pimco Total Return Bond Fund vagyona 41 milliárd dollárral csökkent, ami 15%-os vagyonarányos csökkenésnek felelt meg. A szokatlan nagyságú visszaesésben a tőkekiáramlás és a befektetéseken elért veszteségek is közrejátszottak. A friss adatok szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés