Előfizetői tartalom

Mi lesz a világ egyik legnagyobb alapjával? - 750 milliárd dollár a tét

Portfolio
Közelegnek a norvég választások, így egyre többet hallani a világ egyik legnagyobb állami vagyonalapjának jövőjével kapcsolatos tervekről. A konzervatív ellenzék már jelezte, hogy hozzányúlna az alap jelenlegi, kevésbé jövedelmező struktúrájához, és a mintegy 750 milliárd dolláros alap feldarabolását tervezi. Akadnak olyan vélemények, melyek szerint többek között az alternatív energiaszektort kellene megcélozni, de egyesek szerint a feltörekvő piacokon is érdemes keresni a lehetőséget - írja a Financial Times.

Egyre nagyobb figyelem terelődik a norvég állami vagyonalapra, mely mintegy 750 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezik. Az alapot több mint két évtizeddel ezelőtt azért állította fel a kormány, hogy az ország olajból és gázból származó bevételeinek egy részét elkülönítsék, és egy komoly tartalékalapot állítsanak fel. Az alap az utóbbi években már óriásira...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés