Előfizetői tartalom

Meggyanúsította Sorost egyik riválisa

Portfolio
A Herbalife körül egyre több hedge fund tűnik fel, múlt héten már Soros György vagyonkezelőjét is hírbe hozták a céggel, mint kiderült a Soros Fund Management (SFM) 5%-os pakettet halmozott fel az utóbbi egy hónapban. A papírok nagyot emelkedtek a hír hatására, ami a papír esésére játszóknak nagyon fájt. Bill Ackman is egy közülük, ő viszont már panaszt is tett Soros ellen, egyenesen azt állítja, hogy az SFM már régóta szivárogtatta az információkat egy szűk befektetői körnek. A bevásárlás egyik célja éppen az volt, hogy a guru nevét felhasználva a shortosokat kivéreztessék - írja a New York Post.

Az étrendkiegészítő-gyártó cég, a Herbalife árfolyamát már hónapok óta a társaságot megkörnyékező hedfe fund vezérek nyilatkozatai mozgatják, a nyilatkozatháború pedig újra fellángolt. A nagy hedge fund vezetők is megosztottak, például Bill Ackman a Pershing Square vezetője shortolja a papírok, mert azt mondja, hogy piramisjátékot üzemeltet a cég és hamarosan a felügyelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés