Előfizetői tartalom

Raiffeisen: a bankok nem az ország fejőstehenei

MTI
Egy egészséges nemzetgazdasághoz egészséges bankokra van szükség - mondta Karl Sevelda, a Raiffeisen Bank International (RBI) vezérigazgatója hétfőn egy osztrák lapnak. A bankok "nem lehetnek az ország fejőstehenei" - fogalmazott Sevelda a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagját bírálva a Wirtschaftsblattnak adott interjúban.

Sevelda a Wirtschaftsblattnak adott interjúban úgy fogalmazott: reményei szerint a magyar kormány belátja, hogy "egy egészséges nemzetgazdasághoz egészséges bankokra van szükség". A bankok "nem lehetnek az ország fejőstehenei" - fogalmazott a Raiffeisen közép- és kelet-európai csoportjának néhány hete kinevezett új vezetője. "Meg akarjuk őrizni magyarországi jelenlétünket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés