Előfizetői tartalom

Van potenciál a japán részvényekben

Portfolio
Komoly változások előtt áll a Japán gazdaság, egyelőre viszont kérdéses, hogy a politikai vezetés miként tudja az akaratát érvényesíteni. A Fidelity Worldwide Investment szerint ilyen környezetben felértékelődik az egyedi iparágak és részvények kiválasztásának fontossága, ma már nem lehet azt megtenni, hogy az egész piacnak bizalmat szavazunk. A japán részvények még nem túlértékeltek, bár a 2013 első félévében lezajlott emelkedés után az attraktivitásuk csökkent.

Japánban a parlament második kamarájában évek óta politikai patthelyzet honol, azonban ez nem marad sokáig így, hiszen szinte biztos, hogy Sinzo Abe és pártja többséget tud szerezni a felsőházi választásokon. Az igazi kérdés viszont az, hogy a várt győzelem hatására mennyire tudja majd a japán gazdaság felélesztését célzó szerkezeti reformokat megkezdeni és végrehajtani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés