Előfizetői tartalom

Az HSBC megválik egyik privát bankjától

Portfolio
A liechtensteini VP Bank bejelentette, hogy felvásárolja az HSBC Trinkaus & Burkhardt SA privát banki és alapkezelési üzletágait, amelynek összesített vagyona 2,5 milliárd svájci frank. A hercegségben a kisebb bankok, így a VP is nehezen viselik a megváltozott iparági környezetet, az ügyfélvagyonok növekedését sok esetben csak akvizíciókkal lehet biztosítani. A tranzakció részletei nem ismertek, annyit lehet csak tudni, hogy az év végéig lezárulhat a felvásárlás, és a munkavállalókat is átveszik - írja a Reuters.

A banktitok meggyengítésére tett kísérletek miatt egyre több privát bank kényszerül a működésének az újragondolására, a szektorban jelenleg is zajló konszolidáció legújabb állomásaként a liechtensteini VP megvásárolja a német HSBC Trinkaus & Burkhardt (International) SA privát banki és alapkezelési üzletágait, amelynek többségi tulajdonosa az HSBC. A vételárat nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés