Előfizetői tartalom

Egy átlagos befektető is vehet már hedge fundot

Portfolio
Az utóbbi években az intézményi ügyfelek és a vagyonos magánügyfelek is hajlamosak voltak elfordulni a befektetési bankoktól és sokkal inkább az alapkezelésre specializált intézmények felé mozdultak el, ha versenyképes hozamot akartak elérni. A befektetési bankok most úgy próbálják a helyzetüket stabilizálni, hogy a fedezeti alapokhoz hozzáférést engednek az átlagbefektetőknek is. A Goldman Sachs májusban indított egy külső alapkezelők alapjaiból összeválogatott terméket, közel két hónap alatt 60 millió dollárt gyűjtöttek össze. Szakértők szerint többen is hasonló akción törik a fejüket, így a Merrill Lynch és az UBS is - írja a CNBC.

Az alacsony globális kamatkörnyezetben a befektetők az alternatív eszközosztályok felé mozdulnak el, a szolgáltatók pedig próbálnak az ügyféligényeknek a legjobban megfelelni. Az eszközosztályok közül komoly átalakulás kezdődött a hedge fundoknál, a korábban csak intézményi- és vagyonos magán ügyfelek számára elérhető alapok ma már az átlagbefektetők számára is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés