Előfizetői tartalom

2010 óta nem volt ekkora durranás a dán tőzsdén

Portfolio
Pénteken tőzsdére lépett a Matas dán drogérialánc, a magántőke befektetők tulajdonában lévő cég az IPO-ja 427 millió dolláros volt, a 21,2 millió részvényt darabonként 115 dán koronás áron jegyezték le. Utoljára 2010 októberében volt ennél nagyobb tőzsdei bevezetés, amikor a Pandora ment tőzsdére. A befektetők nem szálltak ki a cégből teljesen, vélhetően 40% körüli részesedést megtartanak maguknak. Szakértők szerint az IPO alapján nem túlárazott a részvény, a Jyske Bank éppen ezért 140 koronás célárfolyam mellett vételre ajánlja - írja a Reuters.

A CVC Capital magántőke társaság 2007 februárjában vásárolta fel a Matas dán drogérialáncot, a cég dinamikus növekedést tudott felmutatni az utóbbi időben, ennek megfelelően a befektetők úgy döntöttek, hogy értékesítik a tulajdonrészüket. A kiszállásra az elsődleges tőzsdei kibocsátást választották, az utóbbi hónapokban aktív munka folyt, aminek a gyümölcse péntekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés