Előfizetői tartalom

Májusban keresettek voltak a hedge fundok

Portfolio
Május nagyon jól sikerült a fedezeti alapszektor számára, az eVestment statisztikái szerint 4 milliárd dollár áramlott a részvény stratégiába, míg a kötvényalapokból inkább kivették a pénzüket a befektetők. A rossz rövid távú kötvénypiaci teljesítmények miatt került sor az átrendeződésre, nagy kérdés, hogy most mi lesz, hogy a részvénypiacokon is elindult a lejtmenet. A befektetők nagyon bizonytalanok, a mennyiségi lazítás visszavonása a részvénypiacokra is nyomást helyez. Szakértők szerint egyedül a passzív stratégiák kelendőek, az ETF-ekben kezelt vagyon közel 6%-kal nőtt, miközben még az év fele sem telt el - írja a CNBC.

A hedge fund befektetők májusban a részvényalapok felé mozdultak el a kötvényalapok felől a friss adatok alapján, éppen akkor nőtt meg az érdeklődés a részvény stratégiák iránt, amikor a tőkepiacokon a monetáris lazítás visszafogása miatti aggodalomban a lejtmenet elindult. A befektetési alapok piacán már hónapokkal ezelőtt lezajlott ez az átmenet, a fedezeti alapoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés