Előfizetői tartalom

A kiszámíthatatlanság miatt Magyarország háttérbe került

Portfolio
A Portfolio.hu-HVCA konferenciájának záró szekciójában tanácsadók és befektetési bankárok beszéltek a cégértékesítési piacról, mint kiderült a régióban vannak jó lehetőségek, viszont Magyarország kilóg a sorból, a kedvezőtlen gazdasági kilátások és a bizonytalan jogszabályi környezet a befektetők számára túlságosan kockázatos. Az M&A piacon az elhúzódó válság számos új tendenciát indított el, az újra feléledő privatizáció, a szakmai és pénzügyi befektetők új piacokra való betörése, valamint alternatív finanszírozási források (high yield kötvények) megnyílása a tranzakciós aktivitást támogatja. A kihívásokkal teli környezetben viszont az M&A piacon nem lehet nagyobb emelkedésre számítani, tranzakciók vannak, bár azok véghezvitele nagyon komplikált és hosszadalmas.

A Portfolio.hu-HVCA konferenciájának utolsó szekciójában a cégértékesítési piac került a középpontba, Seres Béla, a Deloitte partnere arról beszélt az előadásában, hogy véleményük szerint mik határozzák meg a piaci trendeket. A szakértő szerint nagyon erősen érződik az M&A piaci tendenciákon, hogy miként gondolkoznak a vállalatok és a befektetők, és most úgy látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés