Előfizetői tartalom

PSZÁF: a lakossági devizakitettség kezelése marad a bankok kulcsfeladata

Portfolio
A mérséklődő, de még mindig jelentős lakossági devizakitettség kezelése marad a banki működés egyik kulcsfeladata a közeljövőben is, melyben a jelenleg is létező állami és intézményi adósságkezelő programok fontos szerepet játszanak - áll a PSZÁF friss fogyasztóvédelmi kockázati jelentésében. A több szektorban előre jelzett élénkülő üzleti aktivitás mindenképpen örvendetes, ugyanakkor az erősödő értékesítési verseny fogyasztóvédelmi szempontból fokozott figyelmet érdemel.

Kedvező trendszerű változás, hogy az elmúlt három év során a lakossági hitelállományon belül a deviza alapú hitelek aránya az árfolyamhatás kiszűrésével a 70% feletti maximális értékről az elmúlt negyedév végére összességében 52%-ra csökkent. Ugyanakkor a lakosság túlzott eladósodottsága továbbra is súlyos probléma. A háztartási hitelkínálat elsősorban a fogyasztási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés