Előfizetői tartalom

Dagad a botrány - A hatóságok elmeszelhetik a tőzsdecápát

Portfolio
Bennfentes kereskedés miatt újabb hedge fund került a hatóságok fókuszába, az SAC Capital több alkalmazottját is megvádolták már, sőt több ítélet is született az ügyben, viszont a felső vezetés eddig kicsúszott a hatóságok markai közül. Az utóbbi egy hétben viszont fordulatot vett az ügy, beidézték a legendás befektetőt, Steve Cohent is a bíróságra, most pedig négy magas rangú vezető kapott idézést. A nyomás nagy a milliárdos befektetőn, piaci pletykák szerint akár egy peren kívüli megállapodásra is sorra kerülhet, amelyhez nagyon hasonlóra volt példa Philip Falcone esetében - írja a Bloomberg.

A világ egyik legsikeresebb hedge fundja, az SAC Capital már évek óta a hatóságok kereszttűzében van, a cég több alkalmazottját be is perelték, illetve többeket elítéltek bennfentes kereskedés miatt. Az ügynek azonban koránt sincs vége, a lap birtokába került információk szerint a Steve Cohen vezetette fedezeti alap négy felsővezetője is idézést kapott, pont a bennfentes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés