Előfizetői tartalom

Keveset tudnak az emberek a befektetési alapokról

Portfolio
A relatív többség tisztában van vele, hogy a befektetési alapokkal magasabb hozamot is elérhetne, mégis a legtöbben betétben, illetve folyószámlán helyeznék el új megtakarításukat - derül ki a Budapest Alapkezelő kutatásából. A válaszadók mindenekelőtt megtakarításuk biztonságára törekednek. A megkérdezettek több mint fele nincs tisztában azzal, hogy bizonyos befektetési alapok tőke- vagy akár hozamvédelmet is kínálnak. Így alulinformáltságuk miatt kevesen helyezik el befektetési alapban pénzüket, ezért sokan lemondanak a magasabb hozam lehetőségéről. A Budapest Alapkezelő a felmérés eredményeit is figyelembe véve döntött úgy, hogy két új alapot is elindít tőkevédett formában - hangzott el az alapkezelő sajtóeseményén.

A Budapest Alapkezelő felméréséből kiderül, hogy a lakosságnak csupán 34%-ka rendelkezik megtakarítással, az összes válaszadó 22%-a folyószámlán, 10%-a pedig bankbetétben tartja a pénzének egy részét. Bár a befektetési alap a felmérésben résztvevők körében a harmadik legnépszerűbb megtakarítási forma, csupán a válaszadók 5%-a rendelkezik vele. Ugyanez a konzervatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés