Előfizetői tartalom

Eltiltást és pénzbírságot kapott a nyakába a guru

Portfolio
A válság kitörésekor igazi sztárrá vált Philip Falcone az utóbbi években inkább negatív hírekkel került a címlapokra. A helyzet 2012 nyarán fordult igazán rosszra, amikor az amerikai tőzsdefelügyelet több ügyben is vádat emelt ellene. A tárgyalások eddig tartottak, a megegyezés alapján 18 millió dollárt kell Falconénak és az általa vezetett Harbinger Capitalnak fizetnie. Ennél sokkal nagyobb érvágás, hogy két évre eltiltották a szakembert a tanácsadástól, ami egyben azt is jelenti, hogy a cég forrásgyűjtésbe nem foghat. Az egykor 26 milliárd dollárt kezelő cég ma már mindössze 3 milliárd körüli vagyont kezel, és nagy kérdés, hogy a maradék befektetők meddig tartanak ki a cég mellett - írja a Wall Street Journal.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Philip Falcone a válságban dollármilliárdokat nyert az amerikai ingatlanpiac összeomlásával, valaha a legnagyobb fedezeti alap menedzserek között tartották számon, most viszont úgy látszik, hosszabb időre kivonják a forgalomból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés