Előfizetői tartalom

A végkielégítések húzták le a Commerzbank eredményét (2.)

Portfolio
A várt 125 millió eurónál kisebb, 94 millió eurós veszteséget szenvedett el az első negyedévben a Commerzbank. A gyorsjelentés fontosabb részletei: - A veszteség tartalmaz egy 493 millió eurós egyszeri (átalakításai) ráfordítást, többnyire a több száz fős elbocsátáshoz kapcsolódó költségek miatt - Május későbbi részében felkészül a társaság a tőkeemelésre - 2013-ra nem adott eredményvárakozást a menedzsment A bank részvényei már 4,2%-os pluszban tartózkodnak.

Folytatódik a jelentős szerkezetátalakítás a Commerzbanknál, amelynek keretében 2016-ig 4000-6000 állás megszüntetését tervezik. A bank az első negyedévben többek között az ebből fakadó költségek miatt is 94 millió eurós veszteséget könyvelt el, ami jobb az elemzők által várt 125 millió eurós mínusznál. A szerkezetátalakítási költségek a létszámcsökkentéshez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés