Előfizetői tartalom

Megvágta a PSZÁF a Bloomberget a baki miatt

Portfolio
A Bloomberg hírügynökség a jegybank múlt heti kamatdöntése előtt közzétett téves gyorshírével tiltott piacbefolyásolást valósított meg - állapította meg a PSZÁF, amely ezért a szolgáltatót tízmillió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte. Bár a hír technikai hiba miatt jelent meg, a hatóság szerint a hírügynökség nem alkalmazott a téves hír közzétételét megakadályozó kontroll-mechanizmusokat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2013. április 23-án észlelte: a Bloomberg L.P. (székhely: 19808 Delaware, New Castle County Wilmington, 2711 Centerville Road Suite 400., Amerikai Egyesült Államok) által üzemeltett elektronikus hírszolgáltató rendszerben közép-európai idő szerint 13 óra 54 perckor megjelent egy gyorshír, amely szerint a Magyar Nemzeti Bank 1 százalékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés