Előfizetői tartalom

A legnagyobbak maradhatnak talpon a vagyonkezelésben

Portfolio
A vagyonkezelési piac átalakuláson megy keresztül, több bankcsoport is úgy döntött az utóbbi hónapokban, hogy inkább leépíti az üzletágát, az egyik ilyen volt a Morgan Stanley, amely európai üzletágát adta el. A bankok számára elvileg egy nagyon jövedelmező üzletágról van szó, amely stabil alapokat tud adni és kis erőforrással működtethető, azonban a piaci tendenciák sok esetben mégis arra vezetnek, hogy valaki az eladás mellett dönt. Egyrészt az ügyfelek ma már kevésbé adják át a likvid vagyonuk felett az irányítást, ami a bevételekre helyez nyomást. Másrészt a szabályozói változtatások miatt az üzletágak fenntartása költségesebb és jóval nehezebb lett, mint néhány évvel ezelőtt - írja a Wall Street Journal.

A bankok általánosságban tárt karokkal várják a vagyonosabb ügyfeleket, azonban az Atlanti-óceán mind a két partján az elmúlt időszakban hallhattunk olyan szereplőkről, amelyek inkább kiszállnának a piacról. Múlt hónapban jelentette be például a Morgan Stanley, hogy az európai vagyonkezelési üzletágát eladta a Credit Suisse-nek, míg a Lloyds Banking Group a hírek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés