Előfizetői tartalom

Befektetési alapok: így lehet átlag feletti hozamot csinálni

Portfolio
Talán meglepőnek tűnhet, de a Marketwatch publicistája, Mark Hulbert szerint a befektetőknek azokat a befektetési alapokat érdemes előnyben részesíteni, melyeknél a közelmúlt (1,3 és 12 hónap) hozamai kedvezően alakultak, függetlenül attól, hogy milyen volt a múltbeli hosszú távú teljesítmény. Ez a stratégia az elmúlt két évtizedben a piaci átlagot jelentősebben felülmúló hozamokat tudott produkálni.

Érdemes a közelmúlt teljesítményére fókuszálni A Mark Hulbert által alapított Hulbert Financial Digest, amely 1980 óta követi több száz befektetési tanácsadó portfólióinak teljesítményét, azt tapasztalta, hogy azok a befektetési alapokból képzett portfóliók hoztak átlag feletti teljesítményt az elmúlt két évtizedben, melyeknél az alapok kiválasztásánál a közelmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés